Китайската армия обкръжава Тайван в "предупредителни" учения






Китай разположи бойни самолети и военни кораби, за да обгради Тайван в понеделник, в учения, според Пекин, целта на които е било да се изпрати „строго предупреждение“ към „сепаратистките“ сили на самоуправляващия се остров.


Пекин не изключва използването на сила, за да постави Тайван под свой контрол, а ученията в понеделник представляват четвъртия кръг от широкомащабни военни игри през последните две години.


Подполковник Фу Джъннан, изследовател в Китайската академия на военните науки, каза във видео, разпространено от държавните медии, че ученията могат „да преминат от обучение към бой по всяко време“.


https://insiderpaper.com/china-says-launches-military-drills-around-taiwan/

‼️Андрей Белоусов, министър на отбраната на Русия пристигна в Пекин на официално посещение за преговори с военни и военно-политическото ръководството на Китай, – Министерството на отбраната на Руската федерация

Всичко това на фона на най-мащабните китайски военни учения около Тайван, които са насочени към пълна блокада на острова и десантна операция.

В учението ще участва и един от трите китайски самолетоносача.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи