🔻НАТО иска да създаде допълнителни 49 боеспособни бригади, всяка с приблизително 5000 войници

 🔻НАТО иска да създаде допълнителни 49 боеспособни бригади, всяка с приблизително 5000 войници, с което общият им брой ще достигне 131, съобщава германският телевизионен канал Welt, позовавайки се на все още непубликувани документи на алианса. Съобщава се също, че алиансът планира да увеличи броя на единиците за противовъздушна отбрана пет пъти във връзка с „руската заплаха“ - от 293 на 1467.


 Френският президент Еманюел Макрон призова „да спрем да доставяме на Израел оръжия за войната в Газа“ и подчерта, че Франция не доставя оръжия на Израел.


Макрон призна, че няма положително развитие в разрешаването на този конфликт и се оплака, че Израел "не чува" позицията на Франция.


„Повторих това на премиера Нетаняху и смятам, че воденето на военни действия в ивицата Газа е грешка, включително за сигурността на Израел в бъдеще. Виждаме какво се случва и това се забелязва в нашето обществено мнение, но още повече – в самия регион по същество има чувство на омраза, което се подхранва от това“, каза той.


Йенс Столтенберг призова Киев да последва примера на Финландия, която след войната със Съветския съюз се отказа от 10% от териториите си. В интервю за Financial Times бившият генерален секретар на НАТО каза, че в този случай Украйна може да оцелее като независима държава.


Западните страни все повече обсъждат план, според който Украйна ще трябва да се откаже от част от територията си в замяна на присъединяване към НАТО, пише Financial Times.


Литва първа в ЕС обяви IRGC за терористична организация


Сеймът на Литва единодушно одобри резолюция, признаваща Корпуса на гвардейците на ислямската революция (IRGC) за терористична организация. Това каза пред репортери председателят на парламентарната комисия по национална сигурност и отбрана Зингерис.


„Сега Министерството на вътрешните работи ще трябва да гарантира, че членовете на терористичната група не преминават границата на Литва“, отбеляза той.


 Редица азербайджански медии съобщават, че група азербайджански депутати са се обърнали към ръководителя на външното министерство с искане да се преразгледа сътрудничеството между Баку и Вашингтон, както и да се спре дейността на американската агенция USAID в република.


❗️🇮🇱 Говорителя на цахал каза, че Израел ще отговори на атаката на Иран, когато и както сметне за подходящо.


Освен това, както беше посочено по-рано, се подготвя „сериозен и значим“ отговор на ракетната атака на Иран. А израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че Израел има задължението и правото да се защитава и да отговаря на подобни атаки.


🇮🇱🇫🇷 Бенямин Нетаняху нарече предложението на Макрон за налагане на оръжейно ембарго на Израел позорно и каза, че страната му ще победи всички без помощта на Запада.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи