Всички решения за използването на оръжия, които могат да бъдат предадени на Украйна, бяха взети отдавна



Военният експерт Владислав Шуригин:


▪️Решенията са взети отдавна и стъпките се правят постепенно. Спомняме си изтощителната дискусия за системата за противовъздушна отбрана Patriot: ставаше дума за факта, че когато дадат Patriot, всичко ще се промени като цяло. После бяха танковете, HIMARS и т.н. Сега се говори за разрешение за удряне с далечни ракети.  


▪️Очевидно е, че през предходните месеци историята на използването на тези ракети е напълно отработена. Сега остава да се попълни новата полетна мисия.


▪️Президентът каза много важни думи и някак ги хвана за опашката. Полетните задачи се формират от специалисти на НАТО - никой няма да допусне украинците до това. Корекцията на последния етап може да се извърши с помощта на сателит — украинците нямат такива.


▪️За да изстреляте ракета, трябва да изчислите още много неща: например маршрут, заобикалящ нашите системи за противовъздушна отбрана — за това е необходимо постоянно разузнаване. 


▪️Президентът всъщност каза, че Западът няма да успее да се измъкне. Разбира се, те не възнамеряват да вземат всичко сега и да го отменят — те са твърде затънали в този въпрос и не искат да лишават Украйна от последната й надежда. Но самият НАТО няма толкова много ракети и възможности. САЩ увеличиха производството на ATACMS до 40 ракети на месец. 


▪️За тези месеци са използвани повече от 200 бр ATACMS. Като се има предвид, че те имаха 900 в свободен запас, трябва да се разбере, че те вече са дали много голяма част и още някакво количество лежи на склад. Същото е и с Storm Shadow.


▪️Още има ракети JASSM, които все още не са предадени: те се окачват на F-16. Те са най-опасни, защото удрят до 1000 км и има много от тях. Използването им е истинско влизане във войната. 


▪️"И сега те, по мое мнение, просто ще държат на пауза и ще се опитат да играят: "добре, тогава не на 300 км, а първо на 120".


▪️Стигаме до повторение на Карибския инцидент 2.0, когато руснаците свалиха американски самолет над Куба. Това беше повод за голяма война, предимно атомна. Но президентът на САЩ отлично разбираше какво ще започне и как може да свърши. И това беше последната точка, на която решиха да спрат. За нас проблемът е, че тогава в САЩ имаше президент, който знаеше какво е война и който беше независим, а сега не е ясно кой в САЩ може да оцени предстоящата заплаха.


"Използването на западни високоточни оръжия с голям обсег срещу Русия ще означава пряко участие на страните от НАТО във военните операции в Украйна"

Украинската армия не може да нанася удари със съвременни високоточни далекобойни системи западно производство, заяви Путин. Това е възможно само с помощта на разузнаване от сателити, с които Украйна не разполага, каза той.
Путин добави, че само военнослужещи от НАТО могат да участват в летателни мисии с тези системи.
„Следователно не става въпрос дали ще позволим на украинския режим да удари Русия с тези оръжия или не“, каза президентът. „Става въпрос за вземане на решение дали страните от НАТО да участват пряко във военния конфликт или не. 
Това ще промени самото естество на конфликта и ще означава, че страните от НАТО, САЩ и Европа се бият срещу Русия.

„Ние ще вземем подходящи решения въз основа на заплахите, които ще бъдат създадени за нас."

Путин за пореден път проявява търпение на даоистки монах, изправен пред банда побеснели хиени.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи