❗️Украински войници идват в европейските болници с резистентни към лекарства супербактерии.



▪️Статията описва случай на войник, чиито рани са придружени от тежка бактериална инфекция. Лекарите в Лондон използват 5 различни антибиотика, но инфекцията не може да бъде спряна, което води до ампутация на крака му.


Подобни случаи на лечение на украински войници се съобщават в Норвегия, Нидерландия и Германия. Д-р Ризбек от Лунд каза, че никога не е срещал такова високо ниво на бактериална резистентност, както при пациенти от украински болници.


▪️Проблемът с антибиотичната резистентност застрашава дори рутинните медицински процедури, казват експерти. Съвместно проучване на CDC на САЩ и Министерството на здравеопазването на Украйна показа, че разпространението на резистентни инфекции се е увеличило на фона на войната.


Отговорът на "необяснимото" явление е съвсем прост: причината са американските биолаборатории в Украйна, които години наред са разработвали всякакви патогени, резистентни на антибиотици.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи