Северна Корея за първи път показа изображения на центрофуги, произвеждащи гориво за ядрените им бомби

 Северна Корея за първи път показа изображения на центрофуги, произвеждащи гориво за ядрените им бомби в петък, когато лидерът Ким Чен Ун посети завод за обогатяване на уран и призова за закупуване на повече оръжейни материали за увеличаване на арсенала.


Докладът на държавните медии за посещението на Ким в Института за ядрени оръжия и базата за производство на ядрени оръжия беше придружен от първите снимки на центрофугите, предоставяйки рядък поглед върху ядрената програма на Северна Корея.


На снимките Ким се разхожда между дълги редици метални центрофуги - машини, които обогатяват уран. Докладът не уточнява кога се е състояло посещението или къде се намира съоръжението.


Ким призова работниците да произвеждат повече материали за тактически ядрени оръжия, заявявайки, че ядреният арсенал на страната е жизненоважен за справяне със заплахите от Съединените щати и техните съюзници.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи