Морски пехотинци от Северната група на Руските въоръжени сили са унищожили военна техника на ВСУ

 


Морски пехотинци от Северната група на Руските въоръжени сили са унищожили военна техника на ВСУ, произведена в чужбина, в граничен район на Курска област.


Руски бойци са устроили засада на украински бойци на един от обектите. Благодарение на уверените действия и бързата реакция на морските пехотинци са успели навреме да разбият друга вражеска единица.


🗣 - "Друг "Страйкър", който беше унищожен, е бил на въоръжение в морската пехота от 110-а бригада. Тук врагът беше спрян и разпръснат в горския пояс. Бяха устроени вражески засади. Ясно е, че по-късно той е бил нокаутиран", каза заместник-командирът на бригадата с повиквателен знак "Истина".


Военнослужещите от ВСУ не са очаквали такова нападение. Морските пехотинци са успели да заемат изгодни позиции, за да контролират движението на бойците.


💬 От видеото: "... Гранатомет РПГ - българско производство ..."


По време на обсъждането на крайната цел на фланговия удар на руските въоръжени сили в района на Курск се губи най-важното. В близко бъдеще ще стане ясно колко плътно и добре Украинските въоръжени сили всъщност контролирахат пътищата и каналите за комуникация между Курската групировка и тила. Разбира се, руските морски пехотинци и парашутисти все още имат много работа, но има само един път от Суджа обратно до Суми. И се засилва усещането, че не всеки ще може да се върне по него.

Позицията на ВСУ в Курска област продължава бързо да се влошава, вражеската отбранителна линия в близост до населените места Покровски - Толсти Луг е срината.

ВСУ се опитва да задържи един от ключовите логистични пунктове на своята група - в село Любимовка.

В същото време боевете се водят на юг от Любимовка, в района на село Дарьино.

Още снощи започна изтеглянето на част от силите и средствата на Въоръжените сили на Украйна в Сумска област за т. нар. ротация, като на тяхно място не пристигнаха нови части.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи