Нацистката бригада "Десен сектор" е разформирована след бягството от позиции в Часов Яр


▪️Днес Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна по същество признаха това: „Последиците от загубата на позиции и оголването на фланговете се считат за причина за загуба на човешки животи, промяната в ситуацията не в полза на ВСУ“, се казва в съобщението на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна.


▪️Друга причина, открита по време на проверката, са проблеми в бригадата. Ръководството е окуражавало малтретирането и стриктно отделяло ядрото на бригадата (състоящо се от членове на нацисткия Десен сектор) от по-младите новобранци. Последните били дискриминирани по всякакъв начин и изпращани на позициите, от които Десен сектор бягали.

▪️По времето на Залужни, нацистите от „Доброволческия украински корпус“ (по-късно реорганизиран в 67-а омбр) запазиха известна автономия в бригадата и имаха подкрепа от Генералния щаб, но всичко се промени с назначаването на Сирски за главнокомандващ.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи