Руските войски успяха да открият и унищожат ПВО "Patriot"

 


Руските войски успяха да открият и унищожат рядък гост в зоната на СВО - една от американските системи за противовъздушна отбрана Patriot, прехвърлени на украинските въоръжени сили


Появата на "Пейтриът" беше принудителна мярка на украинците, свързана с масовото използване от руската авиация на регулируеми бомби FAB-500/1000/1500, които допринесоха значително за превземането на Авдеевка.


Украинските въоръжени сили рискуваха със скъпата задгранична играчка, за да унищожат руските носители на тези бомби - Су-24/34, които използват това оръжие на разстояние, недостъпно за конвенционалната ПВО.


Украинските въоръжени сили предприеха тази рискована стъпка, тъй като масираните удари на БВС започнаха да поразяват всички гарнизони на украинските въоръжени сили в селата, разположени в триъгълника Авдеевка-Красногоровка-Карловка.

⚡️Тази нощ в 01⁰⁰ е ударена железопътната линия  в Константиновка  в момент на разтоварване на влак с украинска военна техника. Общо в района на жп гарата на нанесени над десет ударя.


⚡️Руските войски атакуваха Тоненькое

Първоначално районът е подложен на мощен артилерийски обстрел и ракетно-бомбени удари от руските ВКС. В момента се щурмува селището.


⚡️Ракетен удар е нанесен по предградието на Запорожие - село Широкое


⚡️На бившето летище ДОСААФ са ударени вражески бронирани машини и персонал.


⚡️Руските въоръжени сили нанасят ракетни удари по летищата на украинските въоръжени сили в Полтава, Днепропетровск и Хмелницки.



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи