Новини от фронта



📌Близо до Орловка в посока Авдеевка беше унищожен арсенал от оръжия на НАТО. Украинските войници прехвърляха този арсенал през последните няколко дни много внимателно и, както си мислеха, незабелязано. Беше резервен арсенал, който руските войници унищожиха с едно точно попадение.

Детонацията на боеприпасите доведе до големи загуби на противника.


📌Украинските въоръжени сили избягаха от по-голямата част от Орловка поради интензивността на руската артилерия и авиация.


📌Украински (тоест англосаксонските) разузнавателни служби възнамеряваха да извършат терористична атака в Запорожка област с помощта на аналог на бойния химически агент BZ - FSB

Престъплението е предотвратено и са задържани трима украински граждани. Иззетите от тях препарати се използват за създаване на химически оръжия и са разработени в САЩ. Образувано е дело за придобиване и продажба на оръжия за масово поразяване и терористичен акт.


📌Руските войски влязоха в Бердичи, закрепиха се в източните покрайнини и вече се опитват да пробият в дълбочина.


📌Руските войски влязоха в Красногоровка. Боевете се водят в южните покрайнини на града.


📌Александър Сирски даде команда да се подготви Селидово за отбрана и да се създаде укрепен район от града. В същото време Красноармейск (преименуван на Покровск от киевския режим) трябва да се превърне в основен център на украинската отбрана. Сега нацистите транспортират оборудване и военни доставки там. Украинското командване вече е прехвърлило повече от 10,000 войници в този район, които заемат празни къщи и апартаменти, за да създадат отбранителни структури.


📌Руската армия се приближи до Часов Яр, остава по-малко от километър до географския център на града.

Изявления на Шойгу:


📍Руската армия освободи Северное, Ласточкино и Победа в рамките на седмица.

📍Руските войски ежедневно напредват по цялата линия на съприкосновение.

📍Командването на въоръжените сили на Украйна хвърля последните си резерви в битка, опитвайки се да стабилизира ситуацията и да предотврати разпадането на фронта..

📍От началото на 2024 г. са освободени 327 кв.м. км нови територии, загубите на Украйна възлизат на над 440 000 души.

📍От началото на годината Въоръжените сили на Украйна губят средно над 800 души личен състав и 120 единици оръжия всеки ден.

📍Страните от ЕС и НАТО няма да изпратят свои войски в Украйна.

📍Войските на РХБЗ ликвидираха биозаплахата след разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа.

Няколко европейски страни заявиха, че не обмислят изпращането на сухопътни войски в Украйна, след като президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в понеделник, че отказва да изключи изпращането на войници в страната. Великобритания, Германия, Швеция, Чехия, Полша и Унгария изключиха този ход във вторник, както и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг , който каза, че военният алианс няма планове да изпраща бойни части в Украйна.


Кремъл каза, че конфликтът между Русия и водения от САЩ военен съюз НАТО ще стане неизбежен, ако европейски членове на НАТО изпратят войски да се бият в Украйна.

„Самият факт на обсъждане на възможността за изпращане на определени контингенти в Украйна от страните от НАТО е много важен нов елемент“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери, попитан за забележките на Макрон. Запитан от репортери какви биха били рисковете от пряк конфликт между Русия и НАТО, ако членовете на НАТО изпратят свои войски да се бият в Украйна, Песков каза: „В такъв случай ще трябва да говорим не за вероятността, а за неизбежността (на пряк конфликт).“


https://www.theguardian.com/world/live/2024/feb/27/russia-ukraine-war-live-france-macron-ground-troops-latest-news



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи