Стратегическите ядрени сили на Русия са в състояние на пълна готовност за гарантирано използване.


 Това, което планирахме в областта на въоръженията, за което говорих в посланието си през 2018 г., всичко е изпълнено. Хиперзвуковият авиационен комплекс "Кинжал" не само е въведен в експлоатация, но и се използва с висока ефективност за унищожаване на особено важни цели по време на специалната военна операция. Също така морският хиперзвуков ударен комплекс „Циркон“, който дори не беше споменат в съобщението от 2018 г., вече е използван в битка. Тази система вече работи.

Путин:

📌Първите серийни тежки балистични ракети Сармат бяха доставени на войските. Скоро ще ги демонстрираме в райони за оперативно разгръщане.

📌 Западът провокира конфликт в Украйна, Близкия изток и други региони на света и продължава да лъже. Сега, без никакво смущение, те заявяват, че Русия уж има намерение да нападне Европа. И вие и аз разбираме, че те говорят глупости!

📌Бойните способности на въоръжените сили се увеличиха многократно. Нашите части твърдо държат инициативата. Те уверено настъпват в редица оперативни направления и освобождават нови територии. Не ние започнахме тази война в Донбас. Но, както неведнъж съм казвал, ние ще направим всичко, за да я приключим, да изкореним нацизма и да решим всички проблеми на специалната военна операция.

📌Путин за заплахите на Макрон да изпрати своя контингент войски в Украйна: Помним съдбата на тези, които някога изпратиха своите контингенти на територията на страната ни. Но сега последствията за евентуалните интервенционисти ще бъдат много по-трагични. Те трябва в крайна сметка да разберат, че ние също имаме оръжия - и те знаят за това, току-що казах - ние също имаме оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия. И че всичко, което сега измислят, заплашва целия свят, че всичко това наистина заплашва да се стигне до конфликт с използване на ядрени оръжия - и следователно унищожаване на цивилизацията. Защо не разбират това? Това са хора, които не са минали през тежки изпитания. Те вече са забравили какво е война. Ето ние – дори сегашното ни поколение – преминахме през такива трудни изпитания по време на борбата с международния тероризъм в Кавказ. Сега, в контекста на конфликта в Украйна, се случва същото. Те смятат, че за тях всичко това са някакви 
Путин за семейството: 

📌Основната цел на семейството е раждането на деца, продължаването на човешкия род, възпитанието на децата, продължаването на целия ни многонационален народ. Виждаме какво се случва в някои страни, където моралните норми и семейните институции се унищожават умишлено, а цели нации се тласкат към изчезване и израждане. Ние избираме живота!

📌Имаме нужда от постоянна работа, насочена към подобряване качеството на живот на семействата с деца и подпомагане на раждаемостта. И за това ще стартираме нов национален проект, който се казва „Семейство“.
Удължава се семейната ипотека, която изтича през лятото, до 2030 г. Капиталът за майчинство също е удължен до 2030 г. Удвоя се месечното данъчно облекчение за всяко дете. При раждането на трето дете, държавата изплаща част от ипотечния заем на семейството.
Още от обръщението на Путин:

🟢Думата ЕЛИТ се дискредитира по много начини, напълниха си джобовете за сметка на 90-те, определено не са елит, елит са тези, които служат на Русия;

🟢Русия в бъдеще може да бъде предадена и поверена на хора като сегашните герои от Специалната военна операция;

🟢Героите на специалната операция трябва да заемат водещи позиции в образователната система, бизнеса, правителството, водещите региони и предприятия;

🟢Ветераните от специалната военна операция ще получат приоритетно повишение в руските въоръжени сили;

🟢Сърцата ви ще бъде изпълнени с гордост: бойците от специалната операция „няма да отстъпят, няма да ви подведат и няма да ви предадат“.

Речта на президента завърши с думите: „Ние сме едно голямо семейство“.

Обръщението продължи 2 часа и 7 минути


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи