Това е абсолютна лудост! Европейският съюз обмисля забрана за ремонт на всички превозни средства на възраст над 15 години

 



Те искат или да вървите пеша, защото нямате пари за нова кола  или ако имате - да карате електрическа кола, която могат да включват и изключват, ако излезете извън 15-минутния си район или ако просто не спазвате техните правила и не се подчинявате на всичките лудости, които измислят! 

Еврокомисията иска да ограничи ремонтите на по-старите автомобили


Еврокомисията обмисля да се ограничат ремонтите на превозни средства в ЕС, които са по-стари, съобщи британското специализирано издание за автомобили Wheels Alive.


Мярката, предложена от Европейската комисия и в очакване на ратификация, има за цел постепенно да премахне по-старите превозни средства с високи емисии, за да насърчи приемането на по-екологични алтернативи. Предложеното законодателство, което изисква зелена светлина както от Европейския парламент, така и от Съвета на ЕС, въвежда понятието „остатъчно превозно средство“.


Автомобилите, които имат повреди в основни компоненти като двигатели, трансмисии, спирачки или кормилно управление и се считат за стари (потенциално около 15 години), ще попаднат в тази категория. След като бъдат етикетирани като „остатъчни“, тези превозни средства ще получат забрана за значителни ремонти и вероятно ще бъдат бракувани.


Инициативата на ЕС „Готови за 55“ има за цел намаляване с 55 % на емисиите от транспорта до 2030 г. спрямо нивата от 1990 г. и нулеви въглеродни емисии до 2050 г., включително забрана след 2035 г. на нови превозни средства с двигатели с вътрешно горене, с изключение на такива, използващи потенциални бъдещите синтетични горива.


Испания, например, сега има средна възраст на превозните средства над 14 години, като над 47% от превозните средства са на възраст над 15 години. Подобни тенденции не се ограничават само до южноевропейските страни или тези с по-ниски доходи. Средната възраст на превозните средства в Германия се движи около 10 години, като Франция надхвърля тази граница.



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи