САЩ са поставили срок да платим за „Страйкър“-ите до 15 декември




Министерството на отбраната ще плати първата вноска от 263 млн. долара по сделката за закупуване на 193 бронирани бойни машини „Страйкър“ от САЩ, стана ясно на заседание на Министерския съвет. Правителството отпусна спешно пари по бюджета на военните, тъй като плащането трябва да стане до 15 декември, докогато е валидна оферта от правителството на САЩ.


Общата стойност на договора за американските бронирани бойни машини е 1,3 млрд. долара. Останалата част от сумата ще бъде платена на равни годишни вноски.


Машините ще бъдат сглобявани у нс, във военния завод ТЕРЕМ, като първите трябва да са готови през 2026 г., а всички да бъдат доставени до края на 2027 г.


Военният министър Тодор Тагарев обясни, че трябва да платим спешно първата вноска, защото в противен случай заложените в бюджета за тази година пари щели да изгорят.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи