🔥🔥🔥Израелският посланик в ООН поиска оставката на генералния секретар на ООН след "шокираща" реч



Посланик Гилад Ердан нарече речта на генералния секретар "шокираща" заради заявлението, че терористичните атаки срещу Израел от Хамас на 7 октомври "не са се случили във вакуум". 


„Шокиращата реч на генералния секретар на ООН на заседанието на Съвета за сигурност, докато ракети се изстрелват по цял Израел, доказа категорично, извън всякакво съмнение, че генералният секретар е напълно откъснат от реалността в нашия регион и че той гледа на клането, извършено от нацистките терористи от Хамас, по изкривен и неморален начин“, написа Ердан в X, бивш Twitter. 


„Неговото изявление, че „атаките на Хамас не са се случили във вакуум“, изрази разбиране за тероризма и убийствата.  Наистина е тъжно, че ръководителят на организация, възникнала след Холокоста, има такъв ужасен възглед. Трагедия!"


Тогава Ердан поиска Гутериш да подаде оставка.


„Генералният секретар на ООН, който проявява разбиране към кампанията за масово убийство на деца, жени и възрастни хора, не е годен да ръководи ООН“, написа той в последваща публикация.


„Призовавам го незабавно да подаде оставка.


„Няма оправдание или смисъл да се говори с тези, които показват състрадание към най-ужасните жестокости, извършени срещу гражданите на Израел и еврейския народ. Просто няма думи.“

ИЗБИВАНЕТО НА МИРНИ ГРАЖДАНИ В ПАЛЕСТИНЦИТЕ, СРИВАНЕТО НА ЦЕЛИ ЖИЛИЩНИ БЛОКОВЕ СЪС СПЯЩИТЕ В ТЯХ ЖИТЕЛИ ЗА ИЗРАЕЛСКИЯТ ПОСЛАННИК НЕ СА ОТ ЗНАЧЕНИЕ КАКТО ВИЖДАМЕ.


Израелският външен министър отмени срещата си с генералния секретар на ООН, планирана за по-късно днес в Ню Йорк в знак на протест срещу твърдението на Гутериш, че атаката на Хамас от 7 октомври „не е станала във вакуум“.


Той говори за убити израелски деца, но не казва и дума за загиналите палестински деца. Според международната организация Save the Children, повече от 2000 деца са загинали в ивицата Газа, 27 деца са загинали на Западния бряг. Както винаги страдат обикновените хора и от двете страни, за които политиците изобщо не ги е грижа.

https://www.foxnews.com/live-news/october-24-israel-hamas-war



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи