⚠️‼️Животински контрацептиви и антибиотици са открити в топ 10 на популярните заведения за бързо хранене – доклад‼️⚠️

 


Два вида животински антибиотици и животински контрацептив са открити в хранителни проби от 10-те най-популярни вериги за бързо хранене в Америка, според лабораторен доклад.


През септември Moms Across America (MAA) изпрати проби от храни от 10 популярни американски хранителни вериги до Health Research Institute, базирана в Айова лаборатория с нестопанска цел, която тества храната за хранителна стойност, биофункционалност и замърсители и токсини, като поиска лабораторията да тества проби за над 100 обичайни ветеринарни лекарства и хормони. 


Молекулярният и главен учен в Института за здравни изследвания Джон Фейгън потвърди, че неговата лаборатория е тествала пробите от храна.


8 от 10 популярни вериги за бързо хранене са тествани положително

По-голямата част от храната беше взета от 10-те най-популярни хранителни вериги в Америка. Доброволците от MAA отидоха до местните магазини McDonald's, Starbucks, Subway, Chick-fil-A, Burger King, Taco Bell, Chipotle, Dunkin', Wendy's или Domino's и поръчаха едно и също ястие няколко пъти.


Съхранено в опаковката си, всяко хранене беше запечатано, замразено и изпратено по пощата до Института за изследване на здравето.


В лабораторията храната и опаковката й са смлени и след това тествани за ветеринарни лекарства и хормони.


С изключение на Chipotle и Subway, всички хранителни проби са положителни за ветеринарни лекарства.


https://www.gulf-insider.com/us-animal-contraceptive-and-antibiotics-detected-in-top-10-popular-fast-foods-report/



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи