Паранормални свойства на солта



В древността се е смятало, че солта има мистични и свръхестествени свойства. 


Много култури са използвали сол в религиозни церемонии и се е смятало, че има лечебна сила.  Древните египтяни, гърци и римляни са вярвали в мистичните свойства на солта.  В древен Египет солта е била използвана за консервиране на мумии и също така се е смятало, че има силата да прогонва злите духове.  Гърците са използвали сол в своите религиозни церемонии, а римляните са я използвали, за да плащат на своите войници.


В средновековна Европа се е смятало, че солта има силата да прогонва злите духове и често е била използвана при екзорсизъм.  Смятало се също, че има лечебна сила и се използва за лечение на различни заболявания. По време на Ренесанса алхимиците са вярвали, че солта е ключова съставка при създаването на философския камък, вещество, за което се твърди, че има силата да превръща оловото в злато и да дава безсмъртие.





Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи