Сирия иска от САЩ да плати 115 милиарда долара за откраднат петрол


Постоянният представител на републиката в ООН Басам Сабагх се обърна към Съвета за сигурност на ООН с искане за възстановяване на милиарди долари от Вашингтон за откраднати природни ресурси по време на незаконната окупация.


📝 „Сирия насочва вниманието на международната общност към системното ограбване на нейните природни ресурси от Съединените щати. Правителството ни иска обезщетение от Съединените щати за откраднати петролни ресурси и пшеница.


  Вярваме, че Съветът за сигурност на ООН ще потърси отговорност от САЩ и да ги принуди да компенсират загубите на сирийското население, което се нуждае от храна и гориво“, каза постоянният представител на Сирия.


❗️Дамаск изисква връщането на иззетите петролни и газови находища под суверенитета на сирийската държава и прекратяване на подкрепата на Вашингтон за сепаратистките формирования в Североизточна Сирия.


Нека да отбележим, че на страната на Асад са саудитците, които могат и най-вероятно ще застанат икономически за своя близкоизточен съюзник.


 Влиянието на Близкия изток расте, както и натискът върху Щатите, припомнете си поне, че компенсациите към Иран вече са получени, което означава че слабостта на Съединените щати вече се вижда и противниците на американския монопол, ще се възползват от това до последната капка.


Ново видео показва американски конвой с дължина около 2 километра, който граби сирийски петрол близо до Камишли, движейки се на изток към граничния пункт Семалка и се насочва към Иракски Кюрдистан.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи