Вече започна да се избистря далаверата около двата реактора в Белене.


"На дъното стои известната американска компания Уестинг хаус. Те искат България да продаде на Украйна за 1,2 милиарда долара двата реактора, плюс два парогенератора и две помпи. Това е оборудване, което по пазарни цени струва десетки пъти по-скъпо. "Тези реактори и другото оборудване, не могат да бъдат монтирани в украинска АЕЦ" -  това каза преди малко, българският ядрен специалист Янев, защото има пълна несъвместимост между построените площадки и тези реактори. Тогава остава въпросът, за какво е тази сделка?

 Вече не може да се скрие. Тези неща не са мои измишльотини и вече не може да се скрие какво казват специалисти, добре запознати с проблема. Аз просто ги цитирам. 

Уестинг хаус искат да направят огромен удар и с един куршум да убият няколко заека. 

 - Първо, след като не могат да бъдат използвани от украинците, реакторите ще бъдат прибрани от американската компания. Тя няма да им ги плати, защото украинската държава имала дългове към Уестинг хаус. И тъй като няма с какво да си плати, ще им даде реакторите и другото оборудване. 

- Другият заек: реакторите ще бъдат платени на България с пари от европейски фондове, но парите се гласят да не отидат във българският бюджет, а целево да минат на сметка на АЕЦ Козлодуй и с тях българската централа да се издължи на Уестинг хаус. Просто гениално. Разбира се, че няколко процента от парите ще отидат в джобовете на "българските" политици, които ще осъществят тази далавера. А докато еврейските тарикати си прибират парите, българските избиратели, докарали тези престъпници на власт, ще трябва да се готвят за скок във 19 ти век. Да приготвят свещите. Защото след 5-6 години изтича срокът на пети и шести блок в Козлодуй, а те могат да бъдат заменени само реакторите от Белене. 

 - Третият, най-тлъст заек. Много е вероятно след тази далавера пак да бъдат сменени с реакторите от Белене, но не безплатно, като българска собственост, а ще ги купуваме от Уестинг хаус, но за около З0 милиарда. А, това вече не гениално, а супер гениално! Това само гениален еврейски мозък може да измисли. Особено, когато си има работа с балъци и продажници. Те си го заслужават..... но страда от тях цял един народ."

--- Иван Георгиев Грънчаров ---

👉Проф. Янко Янев е директор на Института за управление на ядрените знания във Виена и единственият българин в Международната академия за ядрена енергетика. Ето какво още каза той:

- Единствената АЕЦ, готова за строене в Европа, е в Белене;

- Управляващите убиват ядрената енергетика на България;

- Американските реактори са 3 пъти по-скъпи;

- Американци никога не са строили АЕЦ в Европа;

- Някой се навежда и се лъска пред големия началник (САЩ);


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи