Новата световна религия се заражда пред очите ни



По инициатива  на каган Зеленски, по повод деня на независимостта на Украйна, в киевския Софийски събор бе съставена аморфна сглобка от разни религиозни движения и секти с цел да се извърши "молитва за Украйна." Представителите на въпросните групи са следните: разколник, католик, униат (т.е. католик, който се кръсти отдясно наляво), протестант, евреин и мюсюлманин. За тяхно съжаление не присъстваха будисти, кришнаити и сибирски шамани, но и за това има време. Догодина, до амина.


Липсват и представители на гонената канонична Украинска православна църква (УПЦ), които по принцип не биха участвали в подобно открито икуменическо събитие, но в конкретния случай дори не са били поканени. Въпреки постоянното им мазохистично подмазване на властите и подкрепа за армията, те продължават да бъдат считани за втори сорт хора, което само доказва, че безкрайните отстъпки пред психопата само засилват апетита му, и той ще иска още и още. И, за съжаление, получава точно това, което иска.


Йерарсите на УПЦ, с малки изключения , от известно време мълчат позорно за гоненията; вече се наблюдава и открито предателство  от страна на някои епископи, според които вярващите трябва "тихичко" да напускат храмовете, от които ги гонят, само и само да не се предизвикват проблеми на милата им безбожническа власт; пропагандните им органи бълват шизофрения: непрестанно хвалят  т.нар. защитници на Украйна от руската агресия, а в същото време обясняват  на читателите си как да отбягват същите държавните гробари, ако случайно им връчат призовка.


Обстановката е трагична, но напълно очаквана, и ще става все по-зле. Миряните са без ръководители и оставени на произвола. Високопоставените им пастири дори не са им казали "на Светата Троица ви оставяме." Вярват ли в Нея изобщо? Може би не, тъй като Господ очевидно не фигурира в новата им религия, тъй щедро подкрепяна от земните ни господари...


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи