От коментара на официалния представител на МВнР на Русия М.В.Захарова за списание «Международная жизнь»

 💬 Атинската декларация, [приета след срещата на лидерите на балканските държави в Атина на 21 август], още веднъж ясно демонстрира, че сегашното ръководство на Европейския съюз продължава линията към тотална украинизация на дневния ред на всички многостранни формати на сътрудничество.


🔻 Чрез политико-икономически натиск и изнудване представителите на ЕС се опитват да придърпат страните от Западните Балкани към агресивната си линия срещу Русия. <...> Да ги принудят активно да се включат в помощ на неонацисткия киевски режим, да подкрепят неговите ултиматумни и абсолютно нежизнеспособни искания според напълно абсурдната «формула на мира» на В.Зеленски.


❗️ Истинските проблеми и стремежи на Западните Балкани не се вземат предвид от Европейския съюз.


🔻 Представителите на ЕС обещават на страните от региона «светло бъдеще» в рамките на Европейския съюз в замяна на подкрепата за антируския курс, което всъщност го прави един, ако не и основен критерий за присъединяване към ЕС. Това са очевидни прояви на идеологизирано, блоково мислене, които по никакъв начин не допринасят за връщането на мира и сигурността на европейския континент.



©️ 

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи