⚠️ЕС погреба окончателно свободата на словото

 ⚠️ЕС погреба окончателно свободата на словото, което уж беше основен признак за демокрация и най-важното гражданско право. Нацизъм в най-чист вид. Хитлер и Гьобелс щяха да са възхитени от своите последователи, които вече ги надминаха!


Влизат в сила най-строгите правила на ЕС за онлайн съдържание, откакто социалните медии за първи път се появиха на сцената.


Епохалният закон е част от законовия арсенал на Европейския съюз, използван, за да накара технологичните компании да се борят и да наложи ред в това, което официални лица описаха като онлайн „Дивия запад“.


Законът за цифровите услуги (DSA) принуждава компаниите да контролират по-агресивно дигиталното съдържание и да защитават онлайн потребителите от дезинформация и реч на омразата, или са изправени пред риска от големи глоби.


От петък всички погледи ще бъдат насочени към това как платформите се съобразяват и как DSA ще промени онлайн живота в Европа, като експерти прогнозират, че може да предизвика вълна от промени извън блока.


„DSA е част от по-голяма стратегия за даване на повече власт на регулаторите, на гражданското общество“, каза Сузан Верньол, професор по технологично право в Националната консерватория за изкуства и занаяти в Париж.


„Това е още една стъпка към повече отчетност“, каза тя пред AFP.


Съгласно DSA сайтовете с най-малко 45 милиона активни месечни потребители трябва да се подчиняват на по-строги правила, включително годишни одити за съответствие и задължение за ефективно противодействие на дезинформацията.


През април ЕС посочи 19 сайта, включително Amazon Store, AppStore на Apple и Google Play, Maps and Shopping и търговец на дребно на дрехи Zalando, както и гигантите на социалните медии Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, YouTube и Twitter ( сега ребрандиран X) и търсачките от Google и Bing на Microsoft.


https://today.rtl.lu/news/world/a/2106112.html


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи