☢️ Япония започна да изхвърля вода в океана от атомната електроцентрала "Фукушима-1":


‼️Японските власти започнаха да изливат в Тихия океан водата, която е използвана за охлаждане на реакторите на авариралата атомна електроцентрала Фукушима-1. Резервоарите, инсталирани във Фукушима, съхраняват около 1,34 милиона тона дейонизирана вода.


Във видеото по-горе е показан модел на прогнозата за това как тези води ще се разпространят в Тихия океан


"То ще се извършва на етапи. Първия е 7 800 тона. Водата ще бъде смесена с обикновена вода в съотношение 1 към 40 и ще бъде изхвърлена в океана за период от 17 дни. Японските власти твърдят, че са взети всички мерки за безопасност, водата е напълно пречистена, като се твърди, че е освободена от всички тежки елементи. Единственият елемент, който не може да бъде отстранен, е тритий, който ще бъде разреден до минимални стойности. Японските власти твърдят, че всичко това ще отнеме поне 30 години. Всяка година те ще източват по 60 хил. тона. Общо на територията на централата са натрупани 1 милион 340 хиляди тона вода. Японските власти предприеха тази мярка въпреки активните протести както в страната, така и извън нея. Министерството на рибарството възнамерява да улови първата партида риба в радиус от 10 километра от мястото на изхвърляне през деня, за да открие вредни елементи, а първите резултати ще бъдат готови в събота."


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи