РАПОРТ ОТ ФРОНТА

 


Успехите на Въоръжените сили на РФ в зоната на СВО за последните 4 дни ▪️В Одеска област бяха нанесени целенасочени удари по казармите на чуждестранни наемници и по пристанищната инфраструктура. ▪️Донецко направление: Унищожени са 995 бойци и 60 единици техника. ▪️Краснолиманское направление: Ликвидирани са 595 войника и 62 единици техника. ▪️Южно донецко и запорожско направление: унищожени са 645 бойци и 53 единици техника. ▪️Херсонско направление: Ликвидирани са 170 войници и 26 единици оборудване.

Руската армия настъпва при Сватово-Кременная, като бързо проби още 4 км по фронта и 2 км в дълбочина на отбраната на противника.

▪️ В Краснолиманско направление координираните действия на групата войски „Център“ отблъснаха 4 атаки.

▪️В хода на успешни контраатаки 15-та мотострелкова бригада, освободи населеното място Сергеевка. 

▪️ В района на Серебрянското лесничество 234-ти десантно-щурмов полк, отблъсна атаката на ВСУ и премина в контраатака, напредвайки на 1,5 км в дълбочина.

▪️Съставът и техниката на 21-ва, 63-та, 67-ма механизирани бригади на ВСУ и 5-та оперативна бригада на Националната гвардия на Украйна са разбити в районите на населените мяста Терни, Торское и Ямполовка ДНР.

▪️В районите на Торск и Новолюбовка са унищожени складовете с боеприпаси на 44-та бригада на ВСУ и 100-та бригада на отбраната.

▪️Вражески загуби: до 190 бойци, 6 бойни бронирани машини, 5 пикапа, 2 гаубици D-20, 1 оръдие D-30, 2 самоходни оръдия Gvozdika, както и американски радар за контрабатарейна борба АN/TPQ-50


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи