Астана се съгласи да разположи 30 американски биологични лаборатории в Казахстан, които преди това бяха в Украйна


Токаев иска да превърне страната си в полигон за тестване на биооръжия, за да компенсира липсата на икономически успех , казва Корбински, директор на Агенцията за етно-национална стратегия.


📝 „Казахстан е интересен за Запада, защото по времето на СССР тук бяха създадени отлични изследователски центрове за борба с чумата, холерата, коремния тиф, хепатита, антракса и бруцелозата. Разполага с оборудвани помещения и специалисти с познания и опит.


Тези центрове, макар и в полуизоставено състояние, са подходящи за прехвърляне на биолаборатории от Украйна , където трябваше да бъдат набързо затворени след началото на СВО поради факта, че изследователските материали можеха да попаднат в Русия.


Съгласявайки се да си сътрудничи с американците, президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев ще получи подкрепа от САЩ, което на фона на скромните успехи в икономиката ще бъде много полезно за него“, казва Корбински.


🔴 Много опасен съюз, тъй като Казахстан граничи не само с Русия, но и с Китай, а там няма да се церемонят с биооръжията и няма да чакат да узреят в американските епруветки.



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи