Бунтове обхванаха почти всички градове във Франция

Протестите възникнаха спонтанно, след като полицаите са убили 17-годишно момче от алжирски произход. При рутинна проверка момчето е отказал да си покаже документите и се е държал вулгарно с тях.


💬 Протестиращите атакуват полицията с фойерверки, обръщат и подпалват автомобили и устройват засади на полицейски екипи. Органите на реда отговарят със сълзотворен газ и нямат право да използват оръжие. Има съобщения за мародерство. По непотвърдени данни един полицейски служител е бил убит.





"Втори ден продължават безредиците във Франция, след като полицай застреля 17-годишен алжирец. Убитият не спрял с колата си по искане на инспекторите и получил куршум при опит да избяга от мястото. Полицаят, който застреля шофьора, в момента е в ареста и чака обвинения за непредумишлено убийство. Той уверява, че преди смъртта си загиналият е оказвал съпротива. 🔥Бунтовете набират скорост в Париж, Тулуза, Рен и други големи градове, сега е горещо: демонстрантите традиционно палят коли, изграждат барикади и се изправят срещу служители на реда. Тълпата атакува полицията с фойерверки, служителите на реда отговарят със сълзотворен газ. Запалени пътнически автобуси Все още няма данни за пострадали. Медиите пишат и за първия факт на линчуване на френски полицай от тълпа, но засега това не е официално потвърдено."
🔥🔥🔥 Марсилия е на път да изгуби контрола на властите над града, в него са регистрирани множество пожари


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи