ЧВК "Вагнер" в близките 24 часа са блокирали град Ростов и са превзели ген Щаба на Южния военен окръг на Руската Федерация.


Вагнер с Националната гвардия и руските военни превземат руския военен щаб в Ростов Напрежението в Русия нараства, тъй като щабът на Южния руски военен окръг в Ростов е обкръжен от въоръжен военен персонал. Околният военен персонал, който включва танкове, насочени към щаба, са елементи от групата Вагнер, но също така някои от войниците носят нашивки на Руската национална гвардия, придружени от камиони на Националната гвардия/военни. Много войници са потвърдили, че са част от групата Вагнер. Това най-вероятно показва, че фракции от руската армия, както и Националната гвардия, която е НАЙ-ВЕРНАТА на Путин, са ПРЕКЪСНАЛИ към Вагнер като част от продължаващия преврат.

"Вагнер е останал с 25 хиляди войници в Украйна и при крайност ще ги използва всичките срещу руската власт. Отделно не се знае колко още имат в Африка.
За пръв път виждам на Путин да му пресъхне устата докато приказва по телевизията.

В едно от видеата в тубата разговарят Пригожин и някакъв военен и първия казва "Не ги изпращайте, защото ще ги убием всичките".
Пригожин казва, че умират средно по 1000 човека в ден заради това, че не доставят снаряди. Буквално за 15 дена в Бахмут ги приполовиниха.
Напълно е възможно Пригожин да се е продал на други. Да си е оставил вратичка за бягство. Реално В Русия трудно ще се намери място за него от тук нататък."


Автомобили на "Ахмат" влизат в Ростов

Кадрите са публикувани от очевидци. Фактът, че бойците на Министерството на отбраната и руската гвардия в Чеченската република са отишли   в зоните на напрежение, беше заявен по-рано от Кадиров.









ЧВК "ВАГНЕР" НАБИРА АМЕРИКАНЦИ В СВОИТЕ РЕДИЦИ И ИМ Е БИЛО РАЗРЕШЕНО НА ТЕРИТОРИЯТА НА САЩ ДА ГО ПРАВЯТ СВОБОДНО, ЧРЕЗ РЕКЛАМИ!

#Russia #WagnerGroup #Recruitment #Mercenary

PMC " Wagner " released a video calling on the soldiers of SADO (fagot NATO) and Americans to join the ranks of their military company and support the Russian Liberation Army


* The Wagner Group: Russia's Blackwater (https://youtu.be/F5VvLF0WVeY) TRT World (Turkish Radio and Television)

* Wagner group promises ‘travel and friendship’ in mercenary recruitment drive (https://www.telegraph.co.uk/world-news/2022/07/18/wagner-group-promises-travel-friendship-mercenary-recruitment/)

* 'Wagner is a Myth' (Official Clip) | VICE | Season 3 (https://m.youtube.com/watch?v=KILCJFHE2Q8) (propaganda)

* ‘The Terror Was Palpable’: Inside Russia’s Notorious Mercenary Group (https://www.vice.com/en/article/xgdbpa/inside-russia-wagner-group-mercenaries) (propaganda)

RUSSIAN MERCENARIES & TREAT, RELEASE, REPEAT (https://www.sho.com/vice/season/3/episode/2/russian-mercenaries-and-treat-release-repeat) (Vice/Showtime/


(disabled due to high demand)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wagner_Group
Украински войници на фронта следят опита за преврат в Русия, като ядат пуканки
Лидерът на Вагнер Евгений Пригожин заяви, че военните обекти на Ростов са под контрол.
⚡️ Изявление на МВнР на Русия във връзка с актуалната вътрешнополитическа ситуация 💬 Опитът за въоръжен бунт, извършен в страната ни, предизвиква рязко отхвърляне в руското общество, което категорично подкрепя Президента на Руската Федерация В.В.Путин. Авантюристичните стремежи на заговорниците всъщност са насочени към дестабилизиране на ситуацията в Русия, разрушаване на нашето единство и подкопаване на усилията на Руската Федерация, насочени към осигуряване на надеждна международна сигурност. Така бунтът допринася за външните врагове на Русия. Ние предупреждаваме западните страни срещу всякакви намеци за възможно използване на вътрешната руска ситуация за постигане на техните русофобски цели. Подобни опити са безперспективни и няма да намерят отклик нито в Русия, нито сред здравомислещите политически сили в чужбина. Убедени сме, че в близко бъдеще ситуацията ще намери своето решение, достойно за вековната мъдрост на руския народ и руската държава. Всички цели и задачи на специалната военна операция ще бъдат изпълнени. ☝️ Страната ни ще продължи своя суверенен курс за гарантиране на своята сигурност, защита на своите ценности, укрепване на авторитета си на международната арена и формиране на справедлив многополюсен световен ред. Високо ценим разбирането на тази принципна позиция от нашите съюзници и чуждестранни партньори, което вече напълно усещаме.

⚡️ В Коломна близо до Москва беше преместен Митяевският мост, който се намира на 120 км от столицата.
⚡️ Мерките за сигурност се засилват на редица входове на Москва, на изхода от Московския околовръстен път близо до Ясенево е поставен контролно-пропускателен пункт с гранатомет и бронетранспортьор, - РИА Новости.

ЧВК "Вагнер" срещу Министерството на отбраната на Руската федерация: акценти от 19.30 ч.

 - В Московска област до 1 юли са забранени масови събития на открито и събития в образователни организации (например дипломиране в училища);

- В Москва понеделник, 26 юни, беше обявен за почивен ден , ще работят само властите и предприятията с непрекъснат цикъл, военно-промишленият комплекс и градските служби. Кметът на града Сергей Собянин призова жителите да излизат по улиците възможно най-малко ;

- Колоната на ЧВК "Вагнер" вече достигна района на Липецк , оградите по пътищата под формата на камиони са разкъсани и изхвърлени в канавка . Според някои доклади, конвоят може да се приближи до Москва, ако поддържа сегашния темп на движение, около 22.00 часа московско време ;

- VK блокира основната общност на ЧВК "Вагнер" по искане на Генералната прокуратура на Руската федерация, групите за поддръжка на VK бяха блокирани или премахнати от търсенето в социалната мрежа ;

- Руският президент Владимир Путин се обади по телефона на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган , турският президент изрази пълна подкрепа за стъпките на руското ръководство за разрешаване на конфликта;

- Военнослужещите от ЧВК "Вагнер" очакват атака срещу позициите си в Ростов на Дон тази вечер, според "музикантите" чеченската дивизия "Ахмат" ще се опита да ги избие от позициите им. Подходите към Ростов на Дон са частично минирани ;

- Владимир Путин подписа закон, който позволява на гражданите да бъдат задържани за 30 дни за нарушаване на режима на военно положение , ако той е въведен в страната или определени региони на Руската федерация;

- Информацията за избухването на безредици в два следствени ареста в Москва не беше потвърдена ;

— Горещата линия за психологическа подкрепа на Руския червен кръст беше прехвърлена на денонощна работа;

- Властите на Абхазия затегнаха контрола по границите с Русия и Грузия, а властите на Латвия спряха да издават визи на руснаци .

Актуална информация за вътрешнополитическата ситуация в Русия към момента: • Президентът на Русия Владимир Путин днес проведе телефонни разговори с лидерите на Беларус, Казахстан, Узбекистан и Турция. Президентът продължава да работи в Кремъл. • И двете камари на Федералното събрание на Руската Федерация, ръководството на федералните органи на властта и руските региони потвърдиха своята консолидирана подкрепа за действията на Президента на Руската Федерация за защита на единството и суверенитета на страната. • В редица региони е въведен режим на антитерористична операция от съображения за сигурност. Допълнителен контрол се извършва в големите градове и по федералните магистрали. • Изключвайки горепосоченото, животът в страната се поддържа в обичаен режим. ❗️Молим ви да се въздържате от разпространяване на непроверени факти и спекулации и всяване на паника. Търсете информация от официални източници!

ЧВК "Вагнер" спира движението си - Евгений Пригожин прие предложението на Лукашенко за недопустимостта на разгръщане на кърваво клане на територията на Русия От пресслужбата на президента на Република Беларус съобщават, че преговорите между Лукашенко и Пригожин са продължили през целия ден. Както беше уточнено, Евгений Пригожин прие предложението на президента на Беларус Александър Лукашенко да спре движението на въоръжени лица от компанията "Вагнер" в Русия и да предприеме по-нататъшни стъпки за деескалация на напрежението. „В момента на масата е абсолютно изгоден и приемлив вариант за разрешаване на ситуацията с гаранции за сигурността на бойците на ЧВК „Вагнер“. Както беше съобщено по-рано, през днешния ден президентът на Беларус проведе две срещи със силовия блок на страната по тази ситуация“, съобщиха от пресслужбата.


❗️Изявления на прессекретаря на Президента на Руската Федерация Д.Песков:

✔️ Наказателното дело срещу Е.Пригожин ще бъде прекратено, той ще отиде в Беларус.

✔️ Властите няма да преследват вагнеровците, участвали в бунта, предвид техните фронтови заслуги.

✔️Част от бойците на ЧВК, които първоначално отказаха да участват в "похода" на Пригожин, ще подпишат договори с Министерството на отбраната на Русия.

✔️Москва високо оценява посредническите усилия на президента на Беларус А.Лукашенко, които бяха предприети за да избегнат кръвопролития.

✔️СВО ще продължи.

❗️Актуалната обстановка в Русия:

✔️ Ограниченията за движение по федералните магистрали постепенно се премахват.

✔️Създават се всички предпоставки за отмяна на режима за антитерористична операция.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи