Американските фермери изоставят провалените реколти от пшеница, заради трайно засушаване, с най-бързия темп от Първата световна война



Условията за отглеждане са толкова лоши в Съединените щати през този сезон, че производителите на пшеница се очаква да приберат само 67 процента от засадените си акри, според Министерството на земеделието на САЩ (USDA).


Ако тези очаквания бъдат изпълнени, тогава това ще означава най-ниското съотношение на реколтата от 1917 г. в разгара на Първата световна война, предупреди агенцията в последния си месечен доклад за храните.


За съжаление на гладните американци и други нации, които разчитат на националния износ на пшеница, скоро ще има много по-малко брашно и хляб по рафтовете на магазините за хранителни стоки.


„Ще видим къса пшеница, тънки насаждения, малко пшеница, която изглежда наистина добре, и много полета, които няма да бъдат ожънати“, каза Джъстин Гилпин, главен изпълнителен директор на търговската група Kansas Wheat, която само след няколко дни ще проведе годишната си обиколка на Канзас, най-добре отглежданата пшеница в Америка.


Това е извинението, което медиите дават, така или иначе, за продължаващите високи цени на храните, които остават надути поради авантюрите на Федералния резерв с предлагането на пари в печатницата през последните няколко десетилетия.


Запомнете: няма значение кой е президентът, когато частната централна банка на Федералния резерв държи ключовете на кралството. Контролирайки лоста върху принтерите за пари, Федералният резерв по същество прави каквото си поиска, когато пожелае, а нацията се забива в набиране на сметката под формата на бърза инфлация и непрекъснато понижаващ се стандарт на живот.


Гладът, който причиняват, в крайна сметка засяга всички, богати и бедни. Всички банкноти на Федералния резерв в света не могат да спасят човек, ако няма достъпна храна за него. 


Това ли се случва в момента? Със сигурност изглежда така, като се вземат предвид геоинженерството и всички други създадени от човека фактори. Въпреки че глобалната икономика наистина изглежда в агония на контролирано разрушаване, тези, които извършват разрушаването, могат да бъдат изправени пред неприятна изненада, когато става въпрос за собствената им съдба, когато всичко е казано и направено.


Производството на царевица продължава да расте, въпреки тежката ситуация с пшеницата. Имайте предвид обаче, че по-голямата част от царевицата в САЩ е генетично модифицирана (ГМО) и се използва за храна на животни или за производство на нездравословни хранителни добавки като царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза.


„Какво стана с кошницата с хляб на Америка?“ попита американец,  наблюдавайки преминаването от Америка: страната на изобилието към Америка: земята на нарастващото запустение.


https://www.naturalnews.com/2023-05-17-us-farmers-abandoning-failed-wheat-crops-fast.html


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи