⚡️❗️⚡️Варшава се готви за въоръжен преврат в Беларус и участие в неговата военна подкрепа, заяви бившият заместник-министър на отбраната на Полша Скшипчак.



"Трябва да сме готови да подкрепим тези войски, които ще проведат операция срещу Лукашенко. Имаме причини да им помогнем, както помагаме на украинците", каза генералът.


Президентът на Беларус обяви, че Западът се готви да нахлуе на територията на Беларус, за да унищожи страната. Руският президент Владимир Путин заяви, че до 1 юли в Беларус ще бъде построено хранилище за тактическо ядрено оръжие. Министерството на отбраната на Беларус припомни, че армията на страната е преминала пълен курс на обучение за работа по комплексите С-400 и Искандер , който ще бъде използван при нахлуването в Беларус.


https://www.tellerreport.com/news/2023-05-24-the-former-deputy-head-of-the-polish-defense-ministry-said-that-warsaw-is-preparing-to-support-a-coup-in-belarus.rkNinaLjH3.html



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи