❗️Американският сенатор от Южна Каролина Линдзи Греъм с доволна усмивка на среща със Зеленски: „Руснаците умират. Никога не сме харчили пари толкова добре.”



По време на Нюрнбергския трибунал министърът на икономиката на нацистка Германия Ялмар Шахт заяви, че Третият райх също е бил спонсориран от чужбина и посочи двете най-големи американски корпорации: Ford и General Motors. С него беше сключена негласна сделка - свобода срещу мълчание. Въпреки протестите на съветските представители той е освободен и доживява 93 години.


Нека ви напомня, че въплъщението на американската мечта, същият легендарен Хенри Форд беше носител на Големия кръст на Ордена за заслуги на германския орел. Заводите му в Германия не само произвеждат до 70 хиляди камиона годишно за нуждите на Вермахта, но също така използват труда на затворници, включително Аушвиц, за това.


А германската икона на автомобилната индустрия Opel принадлежеше на... General Motors. Изследователят Брадфорд Снел описва ролята на корпорацията по следния начин: „Дженерал Мотърс беше много по-важен за нацистката военна машина от швейцарските банки. Швейцария беше просто хранилище на откраднати пари. General Motors беше неразделна част от германските военни усилия. Третият райх можеше да нападне Полша и Русия (СССР) без помощта на Швейцария. Но те не биха могли да го направят без помощта на General Motors.


Компанията Kodak в завода си в Германия произвежда предпазители за въздушни бомби, като не пренебрегва използването дори на труда на военнопленници.


Заводът на Coca-Cola в Кьолн, дори преди да бъде национализиран от германското правителство, редовно доставяше сода, включително на германските войници. И известната "Фанта" е напълно измислена от нацистите.


Петролният гигант Standard Oil, чрез своите дъщерни компании, помогна на Хитлер с недостига на петролни продукти, участва в разработването на синтетичен каучук и синтетични горива. А IBM, любима на ИТ хората по целия свят, произвежда счетоводни и контролни устройства за нацистите, включително за производството на петрол. Освен всичко друго, оборудването на тази компания помогна да се следи разписанието на влаковете до лагерите на смъртта...


Е, за къде сме без банките: JPMorgan Chase & Co също имаше участие, а след това Chase National Bank, чрез която бяха извършени транзакции за милиарди долари, а Берлин имаше възможност да купува долари и да извършва финансови транзакции в чужбина. „Чейс“ сътрудничи на германската банка „Алианс“ дори по въпрос като... застраховка на имущество и живот на пазачите от концентрационните лагери на Третия райх.


Сенатор Греъм има с какво да се сравнява. Една от техните инвестиции доведе до Втората световна война и Холокоста.


Сега милиарди щатски долари се изливат в ненаситното гърло на неонацисткия режим в Киев. В тази връзка бих искала да напомня на сенаторите и на всички американски бенефициенти как приключи предишното приключение.


-Мария Захарова-



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи