‼️Bank of England е нащрек заради нова заплаха за пенсиите от сътресенията на пазара на облигации


Банката е готова да се намеси, ако хаосът на пазара на облигации продължава


Банката на Англия е готова да се намеси, ако хаосът от миналата седмица на пазара на облигации продължи – тъй като обсаденият гуверньор Андрю Бейли е изправен пред още по-неудобно положение.


Старата госпожа беше принудена да се намеси миналата есен, за да спаси пенсионната индустрия от колапс с обещанието за пакет от £65 милиарда, след по-ранен епизод на сътресения на пазара на облигации след злополучния мини-бюджет на Лиз Тръс.


Банката повиши лихвените проценти дузина поредни пъти в опит да овладее инфлацията. Но по-високата от очакваната цифра от миналата седмица от 8,7 процента – много повече от целта на Банката от 2 процента – изплаши инвеститорите и ги подтикна да продават. „Бейли не е добре подготвен да се справи с голямата криза на паричната политика, която имаме в момента“, каза Андрю Сентанс, бивш член на комитета за определяне на лихвите на банката, който определя лихвените проценти.


https://www.thisismoney.co.uk/money/markets/article-12131127/Bank-England-alert-new-pension-threat-bond-market-turmoil.html



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи