Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че украинската ДРГ, проникнала в Белгородска област предишния ден, е победена - унищожени са над 70 бойци

 


Според Министерството на отбраната, след интензивен артилерийски обстрел на ГКПП Козинка, както и редица други обекти в Грайворонски район, украински бойци са нахлули в Русия.


По време на антитерористичната операция бойците бяха блокирани и ударени с въздушни удари, артилерия и активни действия на части, прикриващи границата на Западния военен окръг. Остатъците от националистите са били изтласкани обратно на територията на Украйна, където са обстрелвани до пълното им унищожаване - унищожени са над 70 украински терористи, 4 бойни бронирани машини и 5 пикапа, уточнява руското министерство на отбраната. 


Съобщава се, че друга  украинска ДРГ е нахлула в село Богун-Городок в Белгородска област (на около 50км източно от Козинка).

Богун-Городок се намира близо до село Щетиновка. Преди това редица източници съобщиха, че там се е водил бой.
❗️Украинските бойци се оттеглиха от Богун-Городок

Източник на Readovka съобщава, че украинската ДРГ, нахлула в Богун-Городок от Харковска област, е била отхвърлена от руските граничари. За загубите сред диверсантите все още не е известно.

В момента минохвъргачки работят в Богун-Городок по отстъпващите бойци. Освен това източник от Щетиновка каза на Readovka, че стрелбата се чува дори там - на 7 км от Богун-Городок. Сега руските резерви се приближиха до селата.
❗️Губернаторът на Белгородска област отрече повторното навлизане на ДРГ от Украйна на територията на региона.

"Три села от Борисовски район на Белгородска област са били обстреляни от въоръжените сили на Украйна. Няма ранени и жертви, каза областният управител.

„Нямаше навлизане на ДРГ. ФСБ, Министерството на извънредните ситуации и Министерството на отбраната не потвърждават тази информация. Военните работят ”, Гладков

САЩ са координирали действията на украинската ДРГ в Белгородска област.

Американският комерсиален спътник GeoEye-1 на компанията Maxar е заснел Грайворонския район на Белгородска област два дни преди украинската диверсионно-разузнавателна група да навлезе на нейна територия, става ясно от данни на компанията, публикувани на сайта й.

На сайта на компанията е публикувана карта на района, снимките са от 20 май.

В допълнение, други американски сателити Worldview-2 и Worldview-3 направиха снимки на района Grayvoron на 17 и 5 май 

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи