👆Масирани удари на Въоръжените сили на РФ по цели в Украйна на 28-29 май



През последните два дни руските войски нанесоха серия от масирани удари по вражески цели в Украйна. За огнево унищожаване на цели бяха включени както безпилотни самолети от семейство Geran, така и крилати ракети.


Интересен е и изборът на самите цели: освен инфраструктурни обекти и позиционни райони на ПВО, под обстрел попаднаха и авиационна техника, складове с оръжие и боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна на военните летища.


▪️Киев: в неделя беше ударена и територията на предприятието Imperial Tobacco Ukraine. Днес местни жители съобщиха за поредица от експлозии и отломки, падащи в няколко квартала на столицата: един от боеприпасите падна близо до летище Zhuliany.


Именно там се намира позиционният район на системата за противовъздушна отбрана Patriot, която вече стана цел на "Кинжалите" през май. Има информация, че един от дроновете е паднал в близост до пусковата установка, но степента на щетите му не е известна.


▪️Житомир: около десет експлозии прозвучаха близо до града на територията на летище Озерное. На мястото на пристигане е имало голям пожар и облак дим, характерен за детонация на склад за боеприпаси. Според някои съобщения на обекта са били повредени и два бойни самолета на въоръжените сили на Украйна.


▪️Хмелницки: поредица от удари на летище Староконстантинов. Според местните власти най-малко пет самолета са били изведени от строя, а пистата е повредена. Броят на засегнатите самолети обаче може да бъде завишен с цел дезинформация. Пострадали са и складове с гориво и боеприпаси.


▪️Одеса: Руски дронове атакуваха цели в района на пристанището, в едно от съоръженията избухна пожар. Местните власти не потвърдиха, заявявайки "изгаряне на останките от дронове".


▪️Медиите съобщават също за експлозии и работата на системите за противовъздушна отбрана във Винишка, Кировоградска, Полтавска, Николаевска, Лвовска и Черкаска област – към момента няма подробна информация за засегнатите обекти.


🔻През последните дни руските войски увеличиха броя на ударите по цели в цяла Украйна. В същото време властите по обичайния начин декларират „прехващане“ на почти всички въздушни цели и всички щети се приписват единствено на падането на фрагменти от ракети и дронове.


В същото време местните правоприлагащи органи само в Киев задържаха няколко десетки души за заснемане на работата на противовъздушната отбрана и местата на пристигане.


И това е ясна илюстрация на това какво наистина струват изявленията на киевския режим за броя на „свалените“ ракети и дронове. Обявеният брой на които, между другото, може да бъде няколко пъти по-голям от действително изстреляните боеприпаси.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи