🍵 „100% лабораторни деца след пет години!!!

Японски изследователи на път да създадат човешки яйцеклетки и сперматозоиди, които могат да се отглеждат в изкуствена утроба”: Родителите вече не са необходими – японците обещават, че скоро деца могат да се правят от косъм или капка кръв и пола на родителите вече няма да са важни.


„Отглеждането на човешки бебета от нулата в лабораторията може да бъде възможно само след пет години благодарение на нов пробив. Изследователи в Япония са на път да създадат човешки яйцеклетки и сперматозоиди от нулата в лабораторията, които след това ще бъдат разработени в изкуствена утроба. Професор Кацухико Хаяши от университета Кюшу, който вече е разбрал процеса при мишки, смята, че са му необходими само пет години, за да възпроизведе резултата при хора. Но има етични въпроси, защото тогава жени на всяка възраст ще могат да имат деца. Родителите може също да искат да дадат на детето си определени черти чрез редактиране на гени. Д-р Хаяши и неговият екип също наскоро създадоха седем мишки с двама мъжки биологични родители. Учените ще могат да генерират сперматозоиди и яйцеклетки за безплодни хора, например от една от техните кръвни клетки. Но все още има много етични, правни и свързани със сигурността проблеми. Така че ще бъде възможно да се открадне ДНК на друг човек, като се вземе неговия кичур коса и да се направят деца без неговото съгласие.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи