❗️САЩ насочват бойни самолети, въоръжени с бомби за разбиване на бункери, към петролен танкер, конфискуван от Иран


Военновъздушните сили на САЩ потвърдиха, че A-10 Warthogs вече са разположени ден след като Иран залови петролен танкер, пътуващ за САЩ.


Техеран залови петролен танкер за САЩ в Оманския залив в четвъртък, предизвиквайки яростна реакция от страна на Вашингтон.


Американските военновъздушни сили вече потвърдиха, че 250-фунтови бомби, натоварени на A-10 Warthogs, са били изпратени в региона. Warthogs наскоро бяха реконструирани, за да поберат до 16 бомби за разбиване на бункери, които са известни като GBU-39/B бомби.


Вашингтон поиска от Техеран да освободи петролен танкер, плаващ под флага на Маршалови острови, насочен към САЩ, след като беше задържан в четвъртък.


Първоначално Военноморските сили казаха, че Революционната гвардия на Иран е заловила кораба, но американски военноморски самолет по-късно потвърди, че иранският флот е заловил кораба.


Иранската държавна информационна агенция ИРНА съобщи, че конфискацията е настъпила, след като „неизвестен кораб се е сблъскал с ирански плавателен съд снощи в Персийския залив, в резултат на което няколко ирански членове на екипажа изчезнаха и бяха ранени“.


https://www.express.co.uk/news/us/1764190/us-warplane-iran-oil-tanker-Gulf-of-Oman-dxus

Байдън блокира Суецкия канал и Червено море!
В медиен доклад на Middle East Monitor беше разкрито, че USS Florida, американска ядрена подводница с управляеми ракети, е напуснала Средиземно море и е плавала през Суецкия канал, за да влезе в Червено море в петък. Подводницата е оборудвана със сухо убежище за подводни превозни средства за специални операции. В допълнение към военното разполагане, CNN съобщи на 31 март, че ескадрила от щурмови самолети A-10 ще бъде разположена в региона.

Говорителят на Пентагона Фил Вентура обясни, че на ударната група на самолетоносачите Джордж Х. У. Буш е наредено да остане в Близкия изток, за да подкрепя американските сили в Централното командване. САЩ оправдаха разполагането на своите сили и засилването на военното си присъствие в Близкия изток като отговор на предполагаемите ирански атаки срещу американски цели в региона.

Вероятността за Трета световна война
Потенциална блокада на Суецкия канал от Съединените щати може да има сериозни последици за нации като Иран, Европейския съюз и дори Индия. Глобалната търговия ще бъде значително засегната от всяко прекъсване на трафика на канала, особено за нации, които до голяма степен разчитат на тези водни пътища за внос и износ.

Прекъсването на глобалната търговия може да доведе до по-широка Трета световна война, като всички се обърнат срещу САЩ за действията им. Лудият стремеж на Байдън към глобална хегемония е на път да доведе до смущения в глобалната търговия и с всяка минута е само въпрос на време светът да бъде потопен в Трета световна война.

Всички пръсти ще сочат към САЩ за техните действия, въпреки че фактът е, че Байдън и неговият екип са напълно полудели. САЩ трябва да внимават, за да не попаднат в същия капан, който са си поставили. Последствията от действията им могат да бъдат ужасни и светът може никога да не се възстанови истински. Засега всичко, което можем да направим, е да се надяваме, че Байдън и САЩ могат да се опомнят, преди да е станало твърде късно, но предвид обстоятелствата, самата мисъл би изглеждала наивна.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи