Нов световен съюз. 19 държави искат да се присъединят към БРИКС



Наскоро в медиите се появи информация, че 19 страни внезапно са пожелали да се присъединят към групата БРИКС - това съобщи южноафриканският представител в асоциацията Анил Суклал. Според него въпросът за разширяването ще бъде обсъден още на срещата на външните министри на БРИКС в Кейптаун, насрочена за 2-3 юни.


„13 държави са поискали официално да се присъединят, а други 6 са го направили неофициално. Всеки ден получаваме молби за влизане ”, цитира Bloomberg думите на южноафрикански дипломат.


През февруари Анил Суклал вече каза, че Саудитска Арабия и Иран са сред страните, които са готови да се присъединят към БРИКС. Други страни, като Аржентина, ОАЕ, Египет, Бахрейн, Индонезия, както и две страни от Източна и една от Западна Африка, все още са "заинтересовани" да се присъединят към съюза.


В същото време Тунис също започна да гледа към съюза и започна да говори за възможността за преговори за присъединяване към БРИКС. В момента асоциацията включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.


Но защо толкова различни страни от различни полукълба на Земята решиха да се присъединят към БРИКС? Това трябва да се пита целия "демократичен свят" начело със САЩ.




‼️24 нации се обединяват срещу щатския долар, БРИКС се стреми да пусне нова глобална валута

Общо 24 нации в момента се стремят да изградят стратегически съюз, който да предизвика десетилетната роля на щатския долар като световна резервна валута.

Съобщава се, че групата от пет икономически обединени страни, известни като БРИКС, е на прага на масивна експанзия.

Основният колектив се състои от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка – и нарастването на нациите, заинтересовани да се присъединят към алианса, ще доведе общия брой нации до 24.

Южноафриканският посланик на БРИКС, Анил Суклал каза пред Bloomberg, че дълъг списък от нации вече искат да се присъединят.

Суклал казва, че списъкът включва 13 държави, които официално са поискали да се присъединят, и допълнителни шест държави, които неофициално са поискали да бъдат част от алианса.

Групата от известни новодошли включва Саудитска Арабия, Иран, Аржентина, Обединените арабски емирства, Алжир, Египет, Бахрейн, Индонезия, две неназовани нации от Източна Африка и една от Западна Африка.

БРИКС е в ранен етап от разработването на нова световна валута, която ще заобиколи щатския долар.

Заместник-председателят на Руската държавна дума Александър Бабаков казва, че новата валута вероятно ще бъде подкрепена от други активи, включително благородни метали като злато.

Допълнителни подробности вероятно ще се появят до лятото, като следващата среща на върха на БРИКС е насрочена за Южна Африка в края на август.



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи