Израел. Нетаняху обявява, че ще преустанови съдебната реформа след най-големите протести в страната


Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви пред коалиционните си партньори на фона на протестите в страната, че ще преустанови съдебната реформа, съобщи  Ройтерс


Израелците протестират вече повече от десет седмици. Повод за вълненията беше проектът за съдебна реформа, който ще ограничи правомощията на Върховния съд и ще позволи на правителството да контролира избора на съдии.


Масовите демонстрации срещу съдебната реформа и правителството на Нетаняху събраха около половин милион участници. По данни на Ройтерс предишния ден по улиците са излезли над 600 000 души.


Синдикатите в страната продължиха стачките и днес. Към стачката се присъединиха и веригите търговски центрове Big и Azrieli. Най-голямото летище в страната, летище "Бен-Гурион", отмени всички заминавания. Цялата система на здравеопазването също е спряна. 



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи