КИЕВСКИЯТ РЕЖИМ ГОНИ СВЕЩЕННИЦИ ОТ Печерската лавра!

 "Последната неделна служба на УПЦ се състоя в Киево-Печерската лавра. Следващата седмица духовниците ще бъдат изгонени от там.

Хиляди вярващи дойдоха да чуят проповедта на митрополит Онуфрий. В него той спомена и темата за изселването: „Призовавам за молитва – който може и където може да продължи. Който може да дойде при братята тук в манастира, да се моли тук с братята. Който не може това, нека се моли на друго място.”

По-рано украинските власти изискаха представителите на УПЦ да напуснат лаврата преди 29 март формално поради нарушаване на условията за използване на държавна собственост. Духовниците заявиха, че няма да се подчинят на исканията на властите: „Ние не сме колаборационисти, а граждани на нашата страна“.

Преди няколко дни, Зеленски заяви, че "Украйна е най-доброто място за религиозна свобода"

Днес слугите на Зеленски, сложиха гривна за проследяване на епископ Павел, наместникът на Киево-Печерската лавра, който е поставен под домашен арест!

В село Новополтавка (Николаевска област) запалиха и изгориха местна църква.

По-рано украинският нацист Корчински призова да се палят църкви, ако там се чуе руски език.
„Украйна е във война с Бога“
Властите в Лвов са започнали да разрушават дървената църква на Свети Владимир, равноапостолен княз на БПЦ. На това място се планира да бъде построена сграда за разколническата православна църква на ПЦУ.

Според местните власти църквата е построена без разрешение и незаконно. Сградата също така е опожарявана няколко пъти, като енориашите твърдят, че това са умишлени палежи.

💬 Разрушават се църкви в навечерието на Великден! 🤬
При превземането на храма на каноничната Православна Църква в Киевска област, единият от нападателите внезапно почина, съобщиха от Съюза на православните журналисти.

Според очевидци двама служители са организирали рейдерско превземане на храма, като по време на конфликта един от тях е изтръгнал кръста от свещеника, хвърлил го е на земята, след което му е прилошало и скоро е починал.
Нацистки демон с парцала си срещу свещенник с вярата си.

 - Ако обичаш Украйна - вземи знамето! Вземи знамето, бързо! Посрана гадино!

„Обичам Господ Бог"!

 Дръжте се, братя непременно ще ви освободят!
Дай Боже, скоро и нас!
🔥 Поредна украинска православна църква в Украйна е опожарена - сега пожарът е унищожил църквата "Свети Йов Почаевски" в Черновицка област.

"Миналата нощ бе опожарена една от най-красивите църкви във Вижницкия район - църквата "Свети Йов Почаевски" в село Милиево в Буковина. Църквата е построена от енориашите на мястото на заграбената от привърженици на УПЦ (КП) в чест на преподобна Параскева Сръбска още през 2014 година. Църквата е била подпалена ... професионално, без шанс за спасение", заявиха от Черновицката и Буковинската епархия.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи