‼️ЕС настоява за „криминализиране“ на парите в брой с нов закон срещу прането на пари



Политиците в Брюксел отдавна обмислят горна законова граница на стойността на паричните транзакции в рамките на блока, като законодателите описват планове да забранят на европейците да харчат над 10 000 евро в брой. Европейският парламент обаче сега гласува такъв предложен лимит да бъде намален до едва 7 000 евро като част от "усилията за ограничаване на прането на пари и избягването на данъци" в рамките на блока, като служителите също така гласуваха транзакциите с криптовалута за стоки и услуги, чиято стойност е над 1000 евро, да бъдат забранени.


Някои европейски държави вече имат такива мерки, като Холандия забранява транзакции в брой над 3000 евро.


Нещата са още по-строги във Франция, където на жителите на страната е законово забранено да плащат за стоки или услуги с пари в брой, когато транзакцията възлиза на над 1000 евро, сума която е под стойността дори на много съвременни електронни устройства, като лаптопи и смартфони .


https://www.breitbart.com/europe/2023/03/30/eu-pushing-the-criminalisation-of-physical-cash-with-new-anti-money-laundering-law/


Истината е, че под претекст "борба с "Прането на пари и укриване на данъци", те затягат примката все повече и вървят с едри крачки към налагането на CBDC - дигиталната валута на централната банка.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи