Разяждащ кожата наркотик „tranq“ прониква в големите градове!!!



В града има нов наркотик - и той има смъртоносни последици.


Ксилазинът – известен още като „tranq,” „tranq dope” и „droge за зомбита” – сее хаос в големите градове в цялата страна с опустошителните си ефекти: може буквално да изгние кожата на потребителя.


Веществото, което изглежда се е появило за първи път във Филаделфия, преди да мигрира на запад към Сан Франциско и Лос Анджелис,  наскоро беше открито във фентанил и други незаконни наркотици.


Въпреки че е одобрен от Администрацията по храните и лекарствата за ветеринарна употреба, ксилазинът, който не е опиоид, не е безопасен за хората и тези, които предозират лекарството, не реагират на налоксон или наркан , най-често срещаното лечение за обръщане на предозирането.


Ксилазинът причинява симптоми, подобни на успокоителни , като прекомерна сънливост и респираторна депресия, както и причинява рани, които могат да станат тежки и да се разпространят бързо при многократна експозиция. Грубите язви, които могат да се превърнат в мъртва кожа, наречена eschar, могат да доведат до ампутация, ако не се лекуват.


2668 нюйоркчани са починали от свръхдози през 2021 г. Експертите предупреждават, че ксилазинът може да влоши продължаващата епидемия от наркотици.


„Основното безпокойство е, че вече сме сред най-тежката криза със свръхдоза в историята, национално и местно“, каза Цай пред Los Angeles Times .


Според доклад от 2022 г. ксилазинът е открит в 36 щата. Само в Ню Йорк наркотикът е открит в 25% от пробите, според Times.


По-рано този месец Министерството на здравеопазването на Сан Франциско обяви, че са открити ниски нива на ксилазин в системите на четирима души, които са предозирали, което предполага, че веществото може да бъде скрито в лекарства, без да знаят потребителите.


https://nypost.com/2023/02/21/skin-rotting-drug-tranq-infiltrates-big-cities-zombifying-bodies/?amp_gsa=1&amp_js_v=a9&usqp=mq331AQIKAGwASCAAgM=&utm_source=fark&utm_medium=website&utm_content=link&ICID=ref_fark



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи