⚠️‼️САЩ ще въоръжат ядрените части на Германия с хиперзвукови ракети "Dark Eagle" със скорост от 4000 мили в час, за да "ударят Москва за 21 МИНУТИ"



Съединените щати реактивираха ядрена единица в Германия за първи път от Студената война и са въоръжени с хиперзвукови ракети с голям обсег "Dark Eagle".


Когато бъдат напълно разработени и разгърнати, ракетите ще могат да се движат с 4000 мили в час и биха могли да ударят Русия само за 21 минути и 30 секунди.


56-то артилерийско командване, базирано в западния окръг на Майнц-Кастел, беше официално активирано от американската армия тази седмица по време на церемония.


Решението за повторно активиране е на фона на нарастващите опасения в Пентагона, че Русия е успяла като НАТО и САЩ да създаде артилерийски ракети с голям обсег.


Командването е сформирано за първи път през 1942 г. и се бие в Европа по време на Втората световна война, но е деактивирано през 1991 г. с падането на Съветския съюз.


Смяташе се, че САЩ изостават в създаването на хиперзвуково оръжие до миналия месец, когато беше обявено, че САЩ са завършили доставката на "Dark Eagle".


Миналия месец изглежда, че Китай пое шокираща преднина в надпреварата в хиперзвуковото въоръжаване, след като беше разкрито, че Пекин е изстрелял ядрена ракета около света .


Съобщава се, че служители на американското разузнаване и военни са останали зашеметени, след като  Китай  изстреля ракета в космоса, носеща хиперзвуково плъзгащо се превозно средство, което обиколи земното кълбо, преди да ускори към целта си.


Следващото поколение оръжия могат да достигнат скорости до 21 000 мили в час - и потенциално дори по-бързи - и се разглеждат като опустошителна нова граница за война.


Хиперзвуковите ракети променят играта, защото за разлика от балистичните ракети, които летят в космоса, преди да се върнат по стръмни траектории, те приближават цели на по-ниска височина.


Това в съчетание с типични скорости от пет пъти скоростта на звука – или около 4000 мили в час – ги прави изключително трудни за сваляне и мощно оръжие, с което повече страни искат да се сдобият.


Китай – следван плътно от Русия – вече се смяташе за притежаващ най-мощните хиперзвукови ракетни, а шокиращите разкрития за техния ракетен тест през август предизвикаха шок сред западните разузнавателни служби, които се опасяват, че всъщност са подценили Пекин.


https://www.thesun.co.uk/news/16695568/us-nuclear-germany-eagle-hypersonic-missiles-moscow/


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи