САЩ и Европа изчерпват оръжията, които да изпратят в Украйна



В американската оръжейна индустрия нормалното ниво на производство на артилерийски снаряди за 155-милиметровата гаубица - далекобойно тежко артилерийско оръжие, използвано в момента на бойните полета в Украйна - е около 30 000 снаряда годишно в мирно време.


Украинските войници изразходват това количество за приблизително 2 седмици.


Това твърди Дейв Де Рош, доцент и старши военен сътрудник в Университета за национална отбрана на САЩ. 


„Освен ако нямаме ново производство, което отнема месеци, за да се увеличи, няма да можем да снабдяваме украинците“, каза Де Рош пред CNBC. 


Европа също е на изчерпване. „Военните запаси на повечето [европейски НАТО] държави-членки бяха, не бих казал, изчерпани, но изчерпани във висока степен, защото ние предоставяхме много капацитет на украинците,“ Жозеп Борел, върховен представител на ЕС за външните работи и политиката на сигурност, каза по-рано този месец. 


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг проведе специална среща на директорите по оръжията на алианса във вторник, за да обсъди начините за попълване на оръжейните запаси на страните членки.


https://www.cnbc.com/2022/09/28/the-us-and-europe-are-running-out-of-weapons-to-send-to-ukraine.html  


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи