Южна Африка е на ръба на "колапс" на фона на непрекъснати прекъсвания на тока ‼️

Южна Африка е на ръба на "колапс" на фона на непрекъснати прекъсвания на тока и предупреждения, че пълната повреда на електропреносната мрежа може да доведе до масови безредици от мащаба на "гражданска война". 


Западните посолства, включително Съединените щати и Австралия, посъветваха своите граждани в страната да се запасят с храна и вода за "няколко дни" и да бъдат в повишена готовност по време на продължителни прекъсвания на тока, обхващащи страната.


„Спирането на електричеството може да повлияе на наличието на вода, интернет свързаността, покритието на мобилната телефонна мрежа, наличието на гориво, функциите за жилищна сигурност и доставките на храна.“


DFAT предупреди, че прекъсванията на електрозахранването могат да увеличат престъпността. „Например задръстванията, дължащи се на прекъсване на електрозахранването, предоставят възможности за престъпления с разбиване и заграбване“, се казва в него.


„Домовете могат да бъдат атакувани, когато няма ток и системите за сигурност не функционират. Продължаващите условия доведоха до увеличаване на протестите и демонстрациите, а в някои случаи и до граждански вълнения в цялата страна.


https://www.news.com.au/finance/economy/world-economy/stockpile-food-and-water-south-africa-faces-civil-war-conditions-if-power-grid-collapses/news-story/231d976d93e9a34ef8dfaf0ac3db6582


📌Обикновено плановете се тестват в една държава и ако проработят се интернационализират! Когато четете какво се случва в далечна страна, винаги имайте едно на ум, вадете си изводи и се подгответе!


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи