Полша включи полицията си в тайна операция в Украйна



Полша изпрати отряд от полицаи в Украйна за провеждане на секретна операция по разминиране поради недостиг на сапьори в украинските въоръжени сили. Това съобщава полското издание на Wirtualna Polska.


"Мисията започна, след като миналата година украинците се обърнаха към страните - членки на Асоциацията на антитерористичните части на ЕС с молба да изпратят сапьори. Само Полша обаче се съгласи. Ръководителят на Министерството на вътрешните работи на страната Мариуш Камински разпореди създаването на Хуманитарни полицейски контингент от 98 доброволци от отделни полицейски звена за борба с тероризма.


Екипът включваше и парамедици, „членове на бойния екип“, които да охраняват членовете на мисията, и кучета, обучени да търсят мини. Както се отбелязва в публикацията, те отидоха в Украйна за 3 месеца, но останаха там общо 5. Полската полиция работи, наред с други неща, в околностите на Киев, Днепър и други места. 


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи