Доматите, краставиците и куп други зеленчуци стават все по-трудни за намиране във Великобритания.


Няколко от най-големите супермаркети в страната са приложили политики за ограничаване на определени пресни продукти


Представители на веригите за хранителни стоки Tesco , Asda, Morrisons и Aldi потвърдиха пред Fortune в четвъртък, че са започнали да ограничават доставките на домати, краставици и чушки, ограничавайки клиентите до 2-3 бройки от всеки артикул на транзакция.


Компаниите са първата, третата, четвъртата и петата най-големи вериги магазини за хранителни стоки в Обединеното кралство по пазарен дял, според данни на фирмата за пазарни проучвания Kantar.


Морисънс каза, че също поставя поставя таван на покупките на маруля, докато Asda потвърди, че е приложила собствената си политика за нормиране на осем продукта: домати, чушки, краставици, маруля, торбички със салата, броколи, карфиол и малини.


https://fortune.com/2023/02/23/uk-britain-fruit-vegetable-shortage-rationing-tesco-aldi-morrisons-asda/


❗️Каквито и причини да изтъкват, истината е една: тече планиран, умишлeно предизвикан недостиг на храни и прекъсване на веригите за доставка. Не случайно изгориха десетки заводи за производство на храни и птицеферми и в Европа и в САЩ и настояват за закриване на ферми и избиване на кравите с абсурдния претекст, че отделяли твърде много въглерод. Сега започват с ограничение на плодовете и зеленчуците, след това ще разширят периметъра и ще измислят още нови оправдания защо това се случва.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи