Битката за Артьомовск (28.02.23) - резервите на ВСУ са изчерпани



Вчера, командването на Въоръжените сили на Украйна беше принудено да хвърли в бой един от т.нар. "ударни" нови батальони, които натовските инструктори подготвяха за пролетното "контранастъпление".


Малко по-рано, за да задържи северния фронт на отбраната, врагът премина към тактиката за създаване на комбинирани батальони, които се сглобяват от фрагменти от други части.


Но това не даде желания ефект и вчера на северния фронт ЧВК "Вагнер" доста бодро се придвижи напред. Преди украинците се биеха „за всяка къща“, а от вчера напускат почти без бой цели улици.


А на юг, където фронтът е относително стабилен през последните няколко дни, той започна забележимо да бъде пробиван от руски щурмови групи.


И това се случва на фона на съобщенията от украински източници, че всички пътища за снабдяване са или прехванати от руснаците, или са подложени на силен обстрел, което прави невъзможно снабдяването на полуобкръжения гарнизон.


==Юрий Подоляк==



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи