Дрон с Wi-Fi шпионира през стени


Възползвайки се от вратичка в Wi-Fi, канадски изследователи създадоха дрон, който определя позицията на свързаните устройства в сграда за секунди. Техният изследователски прототип, наречен „Wi-Peep“, успява да намери всички устройства, подчертавайки уязвимост в Wi-Fi системите.


Първо, Wi-Peep симулира сигнал на маяк, карайки всички устройства да изпратят отговор, който Wi-Peep открива и използва за определяне на MAC адресите. По този начин може да се определи местоположението им, чрез измерване на време на полет, комбинирано с модела за локализация. Измерванията определят позицията с около метър точност, което го прави обезпокоително ефективен.


Wi-Peep може бързо и скрито да определя позицията на смарт устройства, без да се свързва с целевата мрежа. Това може да позволи нападатели да намерят предмети с висока стойност или персонал в защитена сграда.


В крайна сметка, когато става дума за киберсигурност, най-голямата заплаха е тази, за която не знаем.



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи