За ударите на израелските военновъздушни сили на границата на Сирия и Ирак, както и за фактическия разгром на щаба на IRGC в Махабад

 




 Няколко различни източника съобщиха за атака срещу конвой от предполагаеми превозни средства на проиранските милиции в град Ал-Букамал на границата между Ирак и Сирия.


 ➖Час по-късно някои израелски медии съобщиха за удар на израелските военновъздушни сили по конвой от 25 камиона, принадлежащ на Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран.  Според израелски канали има загинали в резултат на атаката.


 ➖Колегите от канала Sabereen News обаче съобщиха, че в 22.15 дронът е нанесъл три последователни въздушни удара: първият предупредителен, вторият и третият по три превозни средства с храна в Сирия, никой не е ранен.


 ➖Преди ракетния удар във въздуха активно действал американският разузнавателен самолет MC-12W Liberty, оборудван с радио и електронно разузнавателно оборудване, както и с висококачествени камери.


 🔻 Самият факт на взаимодействие не е никак изненадващ.  Както израелските, така и американските дронове редовно действат в тандем, за да извършват подобни операции срещу проирански милиции в Сирия.


 🔻Какво ще кажете за „удара“ на Mahabad?


 Освен това почти едновременно различни източници, главно антииранска опозиция и произраелски ресурси, започнаха да разпространяват информация за пожар в град Махабад в Иран, дължащ се на поредния удар на БЛА.


 Въпреки това Фарук Солеймани, ръководител на организацията за защита на околната среда Махабад, каза, че тръстиката се е запалила в близост до влажните зони Юсуфканд, обхващайки площ от повече от два хектара.


 🔻Сега иранското правителство е под пълен натиск.  Всяка новина и събитие се раздухва като част от информационна кампания, за да се създаде паника и хаос в Иран.


 Най-вероятно подобни опити ще продължат и в бъдеще.  Всяко събитие, което по някакъв начин може да бъде свързано с ескалацията в Иран, ще бъде използвано максимално.  




Нападенията срещу Иран продължават: дронове удрят фабрика, а самолети - конвой с оборудване 

▪️Стълб огън и експлозии са това, което жителите на граничния град Ал-Букамале са видели през нощта. 
Поредица от експлозии над конвой от превозни средства и войници на Корпуса на гвардейците на ислямската революция. 

Съобщава се, че конвоят е бил атакуван от неидентифицирани самолети.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи