❗️Медиите, Goldman Sachs, Blackrock, Big Tech съкращават работници, паника около финансовия колапс в стил 2008



Alphabet (компания-майка на Google) и други корпорации Microsoft и Amazon и финансовите компании Goldman Sachs и Blackrock се присъединяват към медийните компании Vox Media и Buzzfeed в масово освобождаване на служители с кръгове съкращения, които разтърсват финансовия сектор и егото на елита. Как предстоящият финансов хаос ще се отрази на глобалистките контролери и как ще се отрази на бедните унищожени американци, които са били ритани в лицето от десетилетия от корпоративистките елити?

Финансовият сектор излъчва вибрации на „Пълен крах“. Goldman Sachs уволни около 3200 души, съставляващи около 6,5 процента, в кръг от съкращения, които очевидно разстроиха „господарите на вселената“ на Уолстрийт (термин, измислен от Том Улф). Blackrock, който се е занимавал с изкупуването на къщи на американци, съкращава приблизително 500 души , които вероятно са се справяли много по-добре от повечето безработни американци напоследък, но сега може да се наложи да започнат работа за известно време.


Глобалисткият технологичен сектор е силно засегнат. Компанията-майка на Google Alphabet съкращава около 12 000 работници, съставляващи приблизително 6 процента от нейните работници по света. Даниел Робъртс съобщи, че „ Служителите на Google в Ню Йорк, които пристигнаха в офиса рано тази сутрин, стояха на опашка, за да тестват своите значки – ако светлината светнеше червено, това означаваше, че сте били съкратени. Ако е зелено, вие сте в безопасност.


Amazon може да съкрати до 18 000 служители, според неговия главен изпълнителен директор Анди Джаси, като съкращенията вече са в ход в Сиатъл.  Microsoft съкращава приблизително 10 000 служители.


Медиите не са имунизирани срещу световните финансови проблеми. Vox Media , собственик на списание New York , съкращава приблизително 7 процента от работната си сила . През декември 2022 г. медийната компания Buzzfeed , насочена към прогресивна пропаганда, уволни приблизително 12 процента от работната си сила, позовавайки се на „предизвикателните макроикономически условия“.


Някои вътрешни хора вярват, че глобалистите може да планират да използват потенциален финансов колапс, за да доведат до възхода на „цифровия долар“, който е очевиден приоритет на глобалистите, откакто започнаха да представят „обществото без пари в брой“. Но може ли един цифров долар действително да поеме системата в този момент, когато системата е толкова непоправимо повредена?


Популистите могат да получат някои възможности по време на финансов срив. Ако американците научат, че финансов колапс може да доведе до сценарий за „спасяване“, при който банките могат да възстановят загубите си, като вземат депозитите на хората (движение, което е разрешено от Закона на Дод-Франк, според някои експерти), тогава американците биха могли да окажат луд натиск върху банките, за да изтеглят парите си, което би накарало банките да се разклатят. И паразитите във финансовата система определено са притеснени от подобно безумие, което се случва в банките, както се вижда от скорошна среща на консултативния комитет за системно преобразуване на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) (опитайте да кажете това име на комитета пет пъти бързо).


⚠️FDIC застрахова депозитите на много хора в американските банки, но FDIC разполага само с малка част от сумата пари в резерв, която ще й е необходима, за да спаси американските депозити във време на финансов колапс, особено като се има предвид, че около $9 трилиона депозити включват около $3 трилиона в незастраховани пари и FDIC има значително по-малко дори от $1 трилион в резерв.


Комитетът на FDIC, е обезпокоен от възможността за финансов колапс в стила на 2008 г., при който те ще загубят контрол над разказа. Разбира се, икономиката е изградена върху балони от дългове, базирани на фиатна валута, която се печата с астрономическа скорост от Федералния резерв.


https://nationalfile.com/media-goldman-sachs-blackrock-big-tech-lay-off-workers-panic-about-2008-style-financial-collapse/



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи