За следващия кръг на криминализиране в Швеция



 В нощта на 28 срещу 29 януари две експлозии гръмнаха северозападно от Стокхолм.  Инцидентите са станали в жилищни сгради в общините Upplands-Bru и Upplands-Väsby.  Взривни устройства са избухнали във входове на жилищни сгради, няма пострадали и убити.


 Полицията не разкрива подробности от разследването, но е известно, че властите приписват експлозиите на борбата, разгърнала се през декември за преразпределение на пазара на наркотици в Сундсвал.


 🔻Кой организира атаките?


 ▪️Според местни медии на адресите, на които са извършени нападенията, живеят членове на бандата Фокстрот.


 Неин лидер е Рава Маджид, 36-годишен мигрант, за когото се смята, че е от иракски произход.  В Швеция той е по-известен с прякора си "Кюрдската лисица".


 ▪️През 2019 г. Маджид, заподозрян контрабандист на наркотици в голям мащаб, избяга от шведското правосъдие в Ирак.  Оттам се премества в Турция и получава гражданство на републиката.


 Въпреки това през пролетта на миналата година, той беше обявен за международно издирване и задържан от турски служители на реда, те отказаха да екстрадират престъпника.


 В Швеция се смята, че "Кюрдската лисица" ръководи бандата Фокстрот от чужбина.


 ▪️Неговият „конкурент“, според разследването, също живее извън Швеция.


 24-годишният лидер на престъпна мрежа в южната част на Стокхолм контролира доставките на наркотици в град Сундсвал на брега на Ботническия залив.


 ▪️ Говори се, че Маджид контролира част от шведския пазар на наркотици.  Той планира да разшири влиянието си, като вземе инициативата в Сундсвал.


 ▪️Тъй като роднините на лидерите на бандата и техните членове живеят предимно в столицата на Швеция, борбата за влияние между групите се води в Стокхолм и съседната Упсала.


 Междувременно в Сундсвал бяха задържани седем членове на местна банда, полицията иззе оръжие и голямо количество наркотици.


 🔻Растежът на трафика на наркотици в Европа и разпространението на оръжия са свързани с избухването на военните действия в Украйна: броят на контрабандните доставки на континента се е увеличил многократно.


 И така, във Финландия вече са регистрирани оръжия, попадащи от украинска територия в ръцете на местни банди.  А кокаинът поевтиня през последната година поради увеличените продажби, което от своя страна увеличи потреблението сред финландското население.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи