Британската армия вече не се счита за бойна сила от най-високо ниво

 Високопоставен американски генерал каза лично на министъра на отбраната Бен Уолъс, че британската армия вече не се счита за бойна сила от най-високо ниво, разкриха източници от отбраната. 


⚡️Въоръжените сили щяха да свършат боеприпасите "за няколко дни", ако бъдат призовани да се бият.

⚡️Обединеното кралство няма способността да защитава небето си срещу нивото на удари с ракети и безпилотни самолети, които Украйна понася.

⚡️Ще отнеме пет до 10 години на армията, за да може да изпрати дивизия за бойни действия от около 25 000 до 30 000 войници, подкрепени от танкове, артилерия и хеликоптери.

⚡️Около 30% от силите на Обединеното кралство във висока степен на готовност са резервисти, които не са в състояние да се мобилизират в рамките на сроковете на НАТО

⚡️По-голямата част от бронираните превозни средства на армията, включително танковете, са построени преди 30 до 60 години и пълна подмяна не е предвидена от години


Високопоставеният американски генерал е предложил откровена оценка на британската армия. Генералът използва термин, за да класира силата на армията на дадена страна, като първо ниво се счита за сила от най-високо ниво като Съединените щати, Русия, Китай и Франция и статут, който Обединеното кралство също се стреми да притежава.


Второ ниво би описало по-средна сила с по-малко бойни способности като Германия или Италия.


Според източниците генералът, говорейки за армията, казал: „Нямате ниво едно. Едва стигате ниво две“.


С едва 76 000 души британската армия е по-малко от половината от размера си през 1990 г. и е най-малката от времето на Наполеон.


Силите трябва да се свият още повече до 73 000 според настоящите планове, които ще бъдат изпълнени, освен ако не бъдат намерени нови пари.


https://news.sky.com/story/us-general-warns-british-army-no-longer-top-level-fighting-force-defence-sources-reveal-12798365



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи