💥ФБР признава, че се меси в „многобройни компании“, не само в Twitter




След като поредица от „файлове в Туитър“ подробно описва широкото тайно споразумение на Twitter с ФБР и федералните агенции за контрол на публичния дискурс, преди Илон Мъск да поеме технологичния гигант, ФБР в сряда се опита да спаси репутацията си, като представи разкритията като нормална процедура.


„Кореспонденцията между ФБР и Туитър не показва нищо повече от примери за нашите традиционни, дългогодишни и продължаващи ангажименти на федералното правителство и частния сектор, които включват множество компании в множество сектори и индустрии“, се казва в изявление на ФБР за Fox News. „Както е видно от кореспонденцията, ФБР предоставя критична информация на частния сектор в опит да им позволи да защитят себе си и своите клиенти.“



Вътрешните документи, разкрити в тези доклади, показват, че агентите на ФБР са маркирали конкретна информация и лица, които служителите на Twitter да цензурират. Тогава служителите на Twitter се подчиняват, позволявайки на американските разузнавателни агенции да манипулират обществени дискусии и политически резултати, както и да ограничат конституционното право на американците на свобода на словото на обществения площад. И не само ФБР използва Big Tech, за да цензурира политически неудобна информация.


Както Taibbi съобщи, имейл от 15 септември 2020 г. от юридически изпълнителен директор на Twitter до тогавашния адвокат в Twitter Джим Бейкър обсъжда „седмичните“ срещи на служителите на Twitter с ФБР, Министерството на правосъдието на САЩ, Министерството на вътрешната сигурност, Службата на директора на Националното разузнаване и „колеги от индустрията“ за справяне с „изборните заплахи“. Това означава, че бюрократите от американската разузнавателна агенция се срещат всяка седмица с националните монополисти в интернет комуникациите и им казват какво да цензурират в своите платформи, водещи до президентските избори през 2020 г.


Въпреки че това би трябвало да е пушещо оръжие (и е), това, което го прави по-лошо е, че ФБР открито признава, че този вид „съвместна работа“ с компании от частния сектор е нормално поведение за американските разузнавателни агенции. ФБР се опита да характеризира исканията си за цензура като доброволни, които Twitter технически може да игнорира, въпреки че подобни „искания“ се четат като заповеди и съдилищата отдавна са признали, че „искания“ от държавни служители могат сами по себе си да бъдат принудителни поради разликата във властта.


Въпросът сега е следният: колко така наречени „частни“ компании, като Facebook, Google, фирми от Fortune 500 и други, изпълняват поръчките на американските разузнавателни агенции, които са известни със своето диво партийно прилагане на неравноправни стандарти? Според това скорошно изявление на ФБР много от тях.


https://thefederalist.com/2022/12/22/fbi-admits-it-meddles-in-numerous-companies-not-just-twitter/

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи